Tom Prahl får nya provspelare.
Foto: Bildbyrån

Trelleborg testar Joakim Askling från Serie B

Publicerad: 2010-07-02 10:48 Allsvenskan

Nästa vecka kommer Trelleborgs FF att testa mittbacken Joakim Askling, 20, från Serie B-klubben Albinoleffe. Två spelare till testas samtidigt.

Förutom Joakim Askling, 20, från Albinoleffe kommer Robin Sjöö, 23, från Karlskrona och kongolesiske forwarden Ange N´Silu, 24, från amerikanska DC United att testas av Trelleborgs FF, skriver Trelleborgs Allehanda.

Innan transferfönstret stänger sista juli ska klubben har värvat minst en spelare till. Försvaret är fortsatt högsta prioritet. Men utesluter inte att plocka in spelare på andra positioner.

Joakim Askling lämnade Djurgårdens IF sommaren 2008. Han har tränat med Albinoleffe, men några matcher i Serie B har det inte blivit.

- Han har kontrakt med Albinoleffe men planer på att flytta hem till Sverige. Han är jämnårig med Viktor Svensson och har också gjort någon landskamp tillsammans med honom, säger klubbdirektören Lasse Larsson till Trelleborgs Allehanda.

Askling är med och spelar i U21-matchen mot Halmstad nästa torsdag. Med i den matchen finns också övriga provspelare - mittfältaren Robin Sjö och anfallaren Ange N´Silu.

- Alla som har sett Robin säger att han har potential att spela högre upp än i Karlskrona i division två, säger Lasse Larsson.

Klubbdirektören ser även fram emot att se Ange N´Silu som spelat i Major League Soccer med rykte om sig att vara målfarlig.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com