Foto: Bildbyrån

Agenten tror att Simon Tibbling kan nå Serie A eller La Liga

Publicerad: 2012-09-12 13:17 Allsvenskan


Djurgårdens jättetalang Simon Tibbling, 18, förlängde igår sitt kontrakt. "Han har haft en fantastisk utveckling i år", säger agenten Patrick Mörk

18-årige mittfältstalangen Simon Tibbling har fått ett rejält genombrott den här säsongen. Och i går förlängde han sitt kontrakt med Djurgårdens IF över säsongen 2016.

– Simon har ju haft en fantastisk utveckling i år, när spelade senast en18-åring så regelbundet och bra i Allsvenskan? Möjligt jag glömt någon, men jag tror man får gå tillbaka till namn som Kim Källström eller Fredrik Ljungberg, säger agenten Patrick Mörk till fotbolltransfers.com.

– DIF ska ha stor eloge för hur de utvecklat Simon. Han kände att han kört fast i BP hösten 2010 och DIF valde att köpa loss honom från BP inför säsongen 2011. Ovanligt med sådana övergångar mellan 08-rivaler, men DIF trodde så mycket på Tibbling, fortsätter han.

Trots succén tvekade aldrig Simon Tibbling att förlänga sitt kontrakt.

– Hans avtal med DIF skulle gå ut nästa år och det fanns även klausuler att eventuellt kunna bryta det i vinter, men för Simon var det aldrig aktuellt - han har tålamod och vill utvecklas mycket mer i DIF de kommande åren, säger Mörk till fotbolltransfers.com.

Men agenten tror att jättelöftet förr eller senare sticker utomlands.

– Visst är han spännande. Otroligt klok och passningsskicklig. Känns som en blivande Serie A- eller La Liga-spelare om han fortsätter utvecklas, med den spelstilen, säger Mörk.

– Också den mest ödmjuka och ambitiösa spelare man kan tänka sig, fortsätter han.

Redan sommaren 2010 hade Simon Tibbling chansen att sticka utomlands. Ajax försökte värva honom och kom till Stockholm för att förhandla med BP.

Patrick Mörk är nöjd över spelarens val att stanna i Sverige och menar att han är ett bra exempel för svensk fotboll.

– Det är bra för svensk fotboll att en spelare som Simon Tibbling kan ha sådan utveckling när han väljer att stanna i landet. I veckan har Sveriges P94- och 95-landslag spelat och bästa spelarna har varit Tibbling och Melker Hallberg - som båda valt den svenska vägen, säger han.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com