Foto: Bildbyrån

Fredrik Ljungberg planerade att spela gratis för Halmstads BK

Publicerad: 2012-08-25 11:15 Utlandsproffs

Fredrik Ljungberg, 35, har lagt skorna på hyllan. Nu berättar han om beslutet, sin karriär, framtiden och den hemliga planen om en comeback i Halmstads BK.

Den tidigare landslagskapten Fredrik Ljungberg meddelade i går att han slutar med fotbollen. Ett beslut som vuxit fram senaste halvåret. Men mittfältaren hade långtgångna planer på att avsluta karriären i moderklubben Halmstads BK.

– Ja, visserligen sa jag hela tiden att jag inte kunde tänka mig att gå tillbaka till HBK. Men det var för att det skulle bli en överraskning, säger Fredrik Ljungberg till Hallandsposten.se och fortsätter:

– Jag älskar verkligen HBK och hade bestämt att orkade jag och var skadefri skulle jag ringa till klubben och säga att jag kommer om ni fixar fram sponsorer och pengar. Men sedan när pengarna förhoppningsvis hade skaffats fram skulle jag säga; Ta nu dom pengarna och skaffa tre, fyra bra spelare så spelar jag gratis. Det skulle vara mitt sätt att betala tillbaka allt som klubben har gett mig.

Men så blev det alltså inte.

– Nej, under de senaste åren tyckte jag att klubben hade tappat sin ödmjukhet och identitet. Jag kände inte igen min gamla förening så det kändes inte rätt längre. Men nu, med den nya ledningen, känns det som om man är på rätt väg igen, säger han till Hallandsposten.se.

– Så för ett halvår sedan hade jag också ett möte med HBK och erbjöd min hjälp, men sedan har jag inte hört någonting mer, fortsätter Ljungberg.

Nu kan det istället bli en tränarkarriär för Fredrik Ljungberg.

– Ja. Jag har fått erbjudanden om tränarjobb och managerjobb, men mina rådgivare tycker att jag ska vänta en vecka innan jag överväger dem, säger han till Expressen.

Hur högt upp i ligasystemet?

– Helt okej. Inga dåliga lag. Det är folk som är väldigt duktiga som vill ha mig som assisterande så att jag kan lära mig.

Vilka är de största klubbarna du tackat nej till?

– Barcelona hade jag ett erbjudande från redan när jag var 17 år i Halmstad. Och jag har haft erbjudande från de största klubbarna i Italien och Spanien. Men jag älskade den snabba fotboll på marken som vi spelade i Arsenal, säger Ljungberg till Expressen.

Fredrik Ljungberg hade sin glansperiod i Arsenal - som han tillhörde mellan 1998 och 2007. Det blev bland annat två Premier League-guld. Han har även vunnit svenska guldbollen vid två tillfällen.

Nu är allting slut, åtminstone som fotbollsspelare.

– Det är bitterljuvt. Jag är glad för beslutet, men det är samtidigt det enda jag gjort i 30 år. Det är klart att det är en liten rädsla att man ska börja med något nytt och sluta med det man vet att man kan, säger Fredrik Ljungberg till Expressen och fortsätter:  

– Men samtidigt ska det bli spännande att arbeta med det fastighetsbolag jag startat i London. Det ska även bli kul att ta tag i alla de erbjudanden som jag fått genom åren, men som jag aldrig hunnit reflektera över på grund av fotbollen.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com