Foto: Bildbyrån

Johnson till Sunderland och Adebayor till Tottenham?

Publicerad: 2012-08-19 13:25 England

Manchester City är enligt uppgifter på väg att släppa Adam Johnson och Emmanuel Adebayor till Sunderland respektive Tottenham.

Tottenham har inte hymlat om att man vill ha Emmanuel Adebayor. Men förhandlingarna har sedan en tid tllbaka strandat.

Daily Mail skriver dock att en övergång närmar sig. Manchester City ska redan ha accepterat ett bud från Tottenham.

Problemet har varit att Adebayor tidigare vägrat gå ner i lön och krävt ett avgångsvederlag från City som kompensation som täcker upp lönebortfallet.

Den brittiska tidningen skriver nu att en lösning kring problemet är på väg att lösas och att Adebayor blir en Tottenhamspelare igen innan fönstret stänger.

Tottenhams manager André Villas-Boas slår återigen fast att man letar efter offensiva förstärkningar.

– Vi letar efter en anfallare och även gått ut med det officiellt, men av olika anledningar har vi inte lyckats genomföra en affär än. Men vi kommer att fortsätta att leta under veckan, säger han till BBC.

Adam Johnson är en annan spelare som kan lämna Manchester City. Det har yttermittfältaren själv antytt om. Daily Mirror skriver att han kan lånas ut.

Samtidigt skriver Goal.com att en övergång till Sunderland är nära. Roberto Mancini behåller dock gärna Adam Johnson.

– Adam förtjänar att spela för han är en bra spelare, men det är inte enkelt för mig för jag kan bara ha elva spelare i mitt lag. Varje spelare som inte spelar blir frustrerad. Jag kan förstå det, säger Mancini enligt Daily Mirror.

– Jag kommer att prata med honom om vad som händer nu, men det är svårt att låta honom gå för jag behöver i dagsläget alla mina spelare, fortsätter City-managern.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com