Foto: Bildbyrån

Allsvenska toppklubbar ute efter Magnus Eriksson

Publicerad: 2012-08-18 15:05 Allsvenskan

Åtvidabergs anfallsstjärna är aktuell för större klubbar - både svenska och utländska. "Det har varit en massa förfrågningar hit och dit", säger Magnus Eriksson.

Magnus Eriksson är uppe i tio mål och fyra assist i sin allsvenska debutsäsong. Utländska klubbar har bevakat 22-åringen under en längre period. Nu får de konkurrens från allsvenska lag.

– Jag vet att klubbar är intresserade och nu på slutet har det även blivit större intresse från svenska klubbar. Det är klart att det är intressant men som jag sagt tidigare är det just nu fokus på det jag kan påverka - på plan, säger Eriksson till fotbolltransfers.com.

Handlar om allsvenska topplag?

– Ja, det måste man vara ärlig och säga att det är. Vi får se, det är inget konkret heller. När man väl har fått ett erbjudande, det är då man ser om det är på riktigt eller inte.

Inget konkret även bland de utländska klubbarna?

– Det är en massa förfrågningar hit och dit. Där finns så mycket att spekulera i. Det är bara att ta match efter match, träning efter träning, och sen det jag kan påverka det gör jag, resten är upp till alla andra.

Norska och danska klubbar visade intresse redan innan säsongen men Eriksson blev kvar. Han förlängde sitt kontrakt till 2013. I samband med det kom han och Åtvidabergs FF överens om en prislapp.

– Vi har inte en fast summa inskriven utan mer en överenskommelse. Som jag också sagt innan har Åtvidaberg gett mig så mycket att ska jag lämna ska det gynna klubben också. Det är en liten klubb och alla pengar de kan få är de väl värda. Förhoppningsvis kan det bli bra både för mig och dem när det väl är dags, avslutar han.

Jakob Celik
jakob.celik@fotbolltransfers.com