Foto: Bildbyrån

Officiellt: Djurgårdens IF värvar Mattias Östberg

Publicerad: 2012-08-09 11:28 Allsvenskan

Mattias Östberg, 34, lämnar BK Häcken och har skrivit på för Djurgårdens IF. Kontraktet sträcker sig över 2013.

Djurgårdens IF meddelar på sin officiella hemsida att man värvar mittbacken Mattias Österberg, 34, från BK Häcken.

– En kanonförstärkning. Det är en väldigt bra och erfaren spelare med ledaregenskaper och det var vad ville ha in i backlinjen nu när Marc Pedersen är långtidsskadad och Kebba Ceesay blivit utlandsproffs, säger managern Magnus Pehrsson och fortsätter:

– När det gäller äldre spelare så är det viktigt att man har spelat mycket och inte haft en massa skadeuppehåll. Förra året spelade Mattias alla matcher i Häcken och året innan 25-26 stycken så jag är inte orolig. I och med att kontraktet är på ett och ett halvt år så tar vi heller inte någon stor risk. I stället kan man prata om en förlängning inför varje säsong.

BK Häcken bekräftar också att man släppt Mattias Österberg till seriekonkurrenten.

– Mattias är en trotjänare som har betytt mycket för oss. Inte minst med sin inställning till fotboll och träning, säger sportchefen Sonny Karlsson och fortsätter:

– Djurgården erbjuder Mattias ett längre kontrakt än vad vi gör. I dagsläget är Mattias inte vårt förstaval som mittback. Att stoppa Mattias från en övergång när han själv vill till Djurgården vore fel. Han har verkligen varit en trotjänare och vi vill inte sätta några käpppar i hjulet för honom.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com