Foto: Bildbyrån

Mikael Nilsson avslutar karriären - flyttar till Grekland

Publicerad: 2012-08-08 09:56 Utlandsproffs

Han skrev nyligen på för danska Fremad Amager. Men Mikael Nilsson väljer nu att sluta med fotbollen.

34-årige högerbacken Mikael Nilsson lämnade Bröndby IF tidigare i sommar. Och i dagarna blev han klar för danska division 3-klubben Fremad Amager.

Men det blev bara en ytterst tillfällig lösning. Mikael Nilsson väljer nu att lägga skorna på hyllan - och flyttar till Grekland.

– Men nu blir det inte mycket mer. Flyttlasset går till Aten på fredag nästa vecka, och det innebär att jag blir pensionär (skratt). Det känns ganska bra faktiskt, säger Nilsson till fotbollskanalen.se.

Mikael Nilsson menar att i Fremad Amager handlade det bara om ett gästspel. Någon långsiktig lösning var aldrig aktuellt.

– Nej, det var andra delar av Europa i så fall. Men jag har inte haft några alternativ som varit rätt till hundra procent. Antingen har det fotbollsmässiga inte levt upp till mina krav, eller det ekonomiska. Då är det ingen vits. Man vill ju inte spela vidare för spelandets skull. Därför är det här något som växt fram successivt och jag har inga större problem att hantera det för tillfället, säger han.

Den tidigare landslagsbacken håller dock dörren öppen för en snabb comeback.

– Det är inte definitivt på det sättet. Min agent håller fortfarande ögonen öppna, men jag sade redan från början att om vi inte hittar något bra då får det räcka nu. Som läget varit hittills finns inget tillräckligt intressant att fundera på och jag kan inte gå och vänta hur länge som helst. När transferfönstret stänger då är det helt stängt för mig också, säger Nilsson till fotbollskanalen.se.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com