Foto: Bildbyrån

Pengarna avgör inte när Magnus Eriksson sticker utomlands

Publicerad: 2012-08-05 12:06 Allsvenskan

Magnus Erikssons succé i Åtvidaberg fortsätter och han blir allt hetare på marknaden. Men det kommer inte vara pengarna som styr hans val.

Magnus Eriksson har gjort nio mål på dubbelt så många matcher i Allsvenskan den här säsongen. Frågan är dock hur länge Åtvidabergs FF får behålla anfallaren.

– Intresse vet jag att det finns, men jag har sagt till min agent att jag inte vill höra någonting så länge det inte är konkret. Då blir det bara en massa tankar som fladdrar iväg, säger Eriksson till fotbolldirekt.se.

– Det gäller att hålla fokus på det jag kan påverka och det gör jag på plan. Jag försöker göra det bästa jag kan, fortsätter han.

Nu har transferfönstret öppnat, skulle du vara intresserad av en flytt om det skulle komma ett bud?

– Ja, det är klart. Varje dröm som fotbollspelare är att bli proffs. Även om vi rankas som proffs nu så är det klart att jag vill ut i de större ligorna. Men som sagt, det är ingen brådska och så länge det inte finns något konkret så är det bara för mig att kämpa på. Men jag skulle ljuga om jag sa att jag inte var intresserad.

Redan inför säsongen visade FK Haugesund konkret intresse och lämnade flera bud som Åtvidaberg nobbade. Även danska klubbar visade intresse för Magnus Eriksson - som istället förlängde sitt kontrakt.

En av ligorna som det ryktas om nu är den holländska. Det är en liga som lockar Magnus Eriksson och när det väl blir dags för en utlandsflytt kommer inte lönen bli avgörande.

– Ja, det är en jättebra liga. Men allting ska falla på plats, allting med sociala och så vidare också, så det är många faktorer som ska spela in. Det är inte bara ”lönespecen” och så som styr. Men jag tar det som det kommer, jag har en agent som får jobba på det, säger anfallaren till fotbolldirekt.se.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com