Emir Smajic: "Östersund har visat mest kärlek och respekt"

Publicerad: 2012-07-22 12:59 Division 1

Anfallaren Emir Smajic lämnar Västerås SK för Östersund FK. Nu förklarar han sitt val.

Fotbolltransfers.com kunde i dagarna avslöja att Emir Smajic var klar för Östersunds FK. Anfallaren har gjort nio mål på tolv matcher, men Västerås SK hade inte råd att förlänga med honom.

Nu bekräftar ÖFK övergången på sin officiella hemsida. Och 23-åringen förklarar varför valet föll på ÖFK.

– Det känns fantastiskt roligt. Jag är mycket glad och nöjd över att ha fått den här chansen. Jag har gått efter min magkänsla, säger han till klubbens hemsida.

– ÖFK har varit den klubb som visat mig mest kärlek och respekt och det är inte alltid pengar eller division som är viktigast, fortsätter han.

Även ordförande Daniel Kindberg är nöjd med nyförvärvet.

– Jag är väldigt glad och nöjd idag att Emir valt oss. Flera klubbar högre upp än oss, både i Sverige och utomlands, har varit ute efter Emir, säger Kindberg och tillägger:

– Att Emir valt oss av fotbollsmässiga skäl och inte ekonomiska skäl är naturligtvis ett högt betyg för den verksamhet vi bedriver i ÖFK och faktiskt ett genombrott för en förening från Norrland. Emir passar in i vårt sätt att tänka och spela.

Division 1-klubben letar efter fler nyförvärv och testade nyligen hela åtta spelare. Två av dem kommer att fortsätta träna med laget nästa vecka. Det handlar om Alexis Mendiola och Razak Mendy.

Samtidigt ansluter tre nya provspelare, enligt klubbens hemsida: Linus Marklund, 17, från Morön, Salma Kamera, 20, från Sveg och Karim Ibrahim Abdulkraim, 16, från Myssjö/Oviken.

Vidare är Christoffer Fryklund på väg bort från ÖFK. Han provtränar för närvarande med Sarpsborg 08.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com