FOTBOLLTRANSFERS.COM AVSLÖJAR
Foto: Bildbyrån

IF Elfsborg lånar ut Mohammed Abdulrahman till IFK Värnamo

Publicerad: 2012-07-19 22:29 Allsvenskan


Fotbolltransfers.com kan avslöja att IF Elfsborg och IFK Värnamo är överens om ett låneavtal. Imorgon skriver den nigerianske anfallaren Mohammed Abdulrahman på kontraktet.

Nigerianen värvades av IF Elfsborg ifjol och lånades ut omedelbart till GAIS. Men han skadade sig tidigt och missade stora delar av säsongen.

I år har Mohammed Abdulrahman inte fått någon speltid i serieledande Elfsborg. Förra veckan var han och flera andra anfallare på provspel i IFK Värnamo.

22-åringen imponerade på Superettanklubben - som nu bestämt sig för att behålla honom säsongen ut.

– Jag vet inte om jag kan säga att det är 100 procent klart, men klubbarna är överens om att jag ska bli utlånad resten av säsongen. Och imorgon skriver jag på kontraktet, säger Abdulrahman till fotbolltransfers.com.

Nu ser han fram emot att få speltid i IFK Värnamo, som är jumbo i Superettan.

– Jag är jättenöjd. Det här är en chans för mig att få mer speltid. Laget ser jättespännande ut. De har kvalitéer och det finns en vilja både bland spelarna och ledarna att förbättra sig.

Hur ser du på din framtid i Elfsborg?

– Vi får se, man får försöka komma igång igen nu. Det kan vara svårt ibland när man kommit tillbaka efter en skada. Det har inte varit lätt att konkurrera med David Elm, Lasse Nilsson och Amadou Jawo. Man vill utvecklas men då måste man spela också, inte bara genom att träna.  Fotbollen är sån, vissa hittar formen direkt, andra tappar den direkt.

– Det har varit jättetufft att inte få speltid, även om jag spelat U21-matcher. Men jag har väl kanske inte gjort det tillräckligt bra. Då kanske man ska gå ner ett steg och visa alla. Just nu är det fullt fokus på Värnamo. Hur det blir sen, om det blir i Elfsborg eller någon annanstans, det tar jag då.

Jakob Celik
jakob.celik@fotbolltransfers.com