Foto: Bildbyrån

Officiellt: Olivier Giroud helt klar för Arsenal

Publicerad: 2012-06-26 11:31 England

Den franske landslagsanfallaren Olivier Giroud är helt klar för Arsenal och ansluter från Montpellier.

Arsenal meddelar på sin officiella hemsida att anfallaren Olivier Giroud, 25, är helt klar för klubben efter att ha genomgått sin läkarundersökning och undertecknat ett flerårskontrakt.

– Vi är väldigt nöjda över att ha säkrat värvningen av Olivier Giroud. Han har en väldigt bra fysisk närvaro och är enastående i luften, med stor arbetskapacitet. Vi ser fram emot att Olivier ansluter till oss och han kommer tillföra en ny dimension till våra offensiva alternativ nästa säsong, säger Arsene Wenger.

– Han har bevisat att han är kapabel att prestera på en toppnivå med klubb och landslag, och vi såg vilket stort inflytande han hade när Montpellier vann ligan den gångna säsongen, fortsätter den franske managern.

Olivier Giroud ansluter från Montpellier för en rapporterad övergångssumma på 12 miljoner pund. Han blir spelklar 1 juli när transferfönstret öppnar.

– Jag är överlycklig att vara här i Arsenal och vara en del av ett av de fantastiska lagen i engelsk fotboll. Det är en enorm tillfredsställelse att komma till en storklubb och det är en dröm sedan jag var liten att spela i Premier League, säger anfallaren och fortsätter:

– Jag lockades av Arsene Wengers fotbollsfilosofi. Jag har alltid beundrat Arsenal med sin fantastiska historia och rykte, och nu hoppas jag kunna uppnå stora saker här. Jag är väldigt stolt över att vara en Gunner och jag kommer ge mitt yttersta för alla Arsenalfans.

Olivier Giroud gjorde den gångna säsongen 21 ligamål för Montpellier.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com