Foto: Bildbyrån

Rafa Benitez kan ta över Inter inom 48 timmar

Publicerad: 2010-06-05 20:15 Italien

Enligt La Gazzeta Dello Sport är Rafa Benitez Inters förstaval, därför anstränger sig nu Milanoklubben för att komma överens med spanjoren inom 48 timmar.

Efter många spekulationer fick Rafa Benitez något oväntat sparken från Liverpool. Enligt rapporter från Italien är nu Inters ordförande Massimo Moratti beredd att öppna plånboken för att få över den 50-årige spanjoren till Inter, skriver Goal.

Benitez som nu är på semester på Sardinien, väntas få besök av Moratti som ska inleda förhandlingar ansikte mot ansikte.

Enligt uppgifterna är inte Benitez intresserad av att ta ett sådant snabbt beslut men om Moratti lyckas övertala spanjoren så kan en affär vara klar inom de två närmsta dygnen.

Liverpools mittfältare Javier Mascherano tror att tränarposten i Inter skulle bli perfekt för Benitez.

- Bara Benitez kan ersätta en tränare som Mourinho. Benitez är en fantastisk ledare och han är en sann vinnare, han kommer passa perfekt i Italien tack vare sin taktiska förmåga, säger Mascherano enligt Goal.

Samtidigt utesluter inte Mascherano en återförening med Benitez på San Siro.

- Jag och han? Jag vet inte hur min framtid ser ut, men jag har haft några underbara år med honom, mitt spel är hans spel, säger Mascherano.
Oscar Persson