Foto: Bildbyrån

Magnus Eriksson lugn trots utländskt intresse

Publicerad: 2012-06-07 17:33 Allsvenskan

Utländska klubbar har studerat Magnus Eriksson under våren. Men Åtvidabergsanfallaren har inte bråttom med att flytta i sommar.

Sveriges U21-landslag besegrade Malta i EM-kvalet med 4-0. Magnus Eriksson fick se matchen från läktaren.

– Det var en komfortabel och stabil 4-0-seger, det kändes som att det med lite bättre skärpa kunde blivit mycket mer.

I vintras var han nära en övergång till norska Haugesund. 21-åringen blev kvar i Åtvidabergs FF och förlängde sitt kontrakt till 2013. Från Haugesund har det varit tyst sedan dess.

– Nej jag har inte hört något. Däremot vet jag att klubbar har kollat nu under första delen av Allsvenskan. Sedan får vi se, det ska kännas rätt också. Det är alltid mycket snack kring olika klubbar. Det är även en fråga till Åtvidaberg, säger Magnus Eriksson till fotbolltransfers.com.

Är det utländska klubbar?

– Ja, mestadels.

Från Skandinavien?

– Ja, men även från länder längre ned.

Tyskland och Holland?

– Där börjar det brännas. Jag har hört att dem varit där men sen vet jag inte hur konkret det är. Jag är i en fas nu där jag utvecklas och får spela mycket fotboll. Det känner jag att jag vill göra hela året. Vi tar det som det kommer.

Ingen brådska med att flytta utomlands då?

– Nej, det behöver absolut inte vara i sommar. Jag kommer trivas här och förhoppningsvis kommer vi prestera i Åtvidaberg hela säsongen, säger anfallaren och tillägger:

– Vi spelar jättebra fotboll och det är jättekul att vi kan göra det även i Allsvenskan. Det var det man var rädd för innan säsongen. Men på hemmaplan kan vi spela ut vilket lag som helst.

Jakob Celik
jakob.celik@fotbolltransfers.com