Foto: Bildbyrån

Trelleborg jagar nya spelare - tjeckisk mittback nära kontrakt

Publicerad: 2010-05-28 12:38 Allsvenskan

Trelleborgs FF tar inte hänsyn till vad spelarna tycker - de ska värva nya spelare. I onsdags fanns två provspelare på plats.

I vintras sökte Trelleborgs FF febrilt efter etablerade mittbackar. Den jakten kom av sig och därför provtränar nu två mittbackar med klubben - som lärt sig av sina misstag.

- Vi ser att i våras när vi tyckte att vi hade all tid i världen så försvann den tiden snabbt. Så redan i början av juli vill vi att saker och ting är på plats, säger assisterande tränaren Alf Westerberg till Trelleborgs Allehanda.

Mittbackarna som är på plats är Martin Komárek, 25, från Tjeckien och Stefan Maletic, 23, från Holland.

- Vad jag vet från de matcher jag sett på dvd så är Martin en duellstark och följsam försvarare. En bra huvudspelare. Stefan har ingen etablerad bakgrund som Martin men är en reslig spelare, 196 centimeter lång, säger Westerberg.

Martin Komárek kommer närmast från Sigma Olomouci tjeckiska högstaligan. Stefan Maletic kommer från danska BK Frem men är fostrad i holländska Vitesse.

Medan Komárek stannar en vecka blir det bara två dagars testspel för Maletic.

- Vi behöver en eller några förstärkningar och försöker jobba brett med de kontakter vi har. Det lär nog dyka upp fler namn om vi inte landar något snabbt.

Och att flera spelare i Trelleborg inte anser att laget behöver förstärkningar är inget Westerberg tar hänsyn till.

- Oavsett den debatt som kommit upp så är det oansvarigt att inte försöka förstärka eftersom vi ser ett klart mönster på skadebenägna spelare. Vi kan inte kosta på oss att göra samma höst som vi gjorde vår, då är det kristallklart att vi åker ur.

Vidare meddelar han att Martin Komárek är den som är närmast ett kontrakt.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com