Foto: Bildbyrån

Elfsborg vill ha dansk landslagsmålvakt

Publicerad: 2010-05-28 10:10 Allsvenskan

Pengarna från försäljningen av Emir Bajrami ska inte logga på ett konto. Elfsborg letar efter en målvakt och vill nu ha FC Köpenhamns Jesper Christiansen.

Att Elfsborg vill förstärka på backsidan och införskaffa en ny målvakt har tidigare kommit fram. Nu avslöjar Sportbladet att klubbens förstaval vad gäller målvakt är FC Köpenhamns landslagsman Jesper Christiansen, 32.

- Jag känner till intresset. Det är positivt att klubbar visar intresse. Men nu vill jag koncentrera mig på danska landslaget, säger FCK-målvakten till Sportbladet.

Det ironiska är att just Elfsborgs gamle målvakt Johan Wiland är den som petat Christiansen i den danska storklubben.

Enligt Sportbladet ska klubbarna inlett förhandlingar om den danske målvakten - som just nu är i kamp med IFK Göteborgs Kim Christiansen om den tredje och sista målvaktsposten i Danmarks VM-trupp.

Jesper Christiansen bekräftar för Sportbladet att Elfsborg vill få till en övergång. Hur han känner inför en flytt till sverige vill han inte kommentera. Men intresset känner han till och meddelar att han har fler alternativ.

- Ja, det har jag. Men jag vill inte gå in på det. Jag har inte hört mig för om Elfsborg med Johan Wiland.

Christiansen har två år kvar på sitt kontrakt med FC Köpenhamn och kommer att kosta några miljoner att lösa. Elfsborg har inte uttalat sig om intresset.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com