Foto: Bildbyrån

Majeed: "Var obekvämt och konstigt att spela med skor"

Publicerad: 2012-04-23 18:04 Allsvenskan

BK Häckens anfallsstjärna Waris Majeed berättar om den tuffa uppväxten och sitt nya liv som proffs i Sverige.

20-årige anfallaren Waris Majeed är på väg mot sitt absoluta genombrott i Allsvenskan och förlängde ifjol sitt kontrakt med BK Häcken till 2015.

Nu berättar ghananen - vars främsta styrka är snabbheten - om hur hans pappa ville att han skulle fokusera på skolan, men till slut insåg att fotbollen var viktig. Majeed fick sina första par fotbollsskor ganska tidigt.

– Från början var det obekvämt och konstigt, men vi fick veta att om fotbollen skulle ta oss någonstans så var vi tvungna att lära oss spela med skor. Men gick det dåligt i första halvlek så brukade jag ta av mig skorna i paus och så gick det mycket bättre i andra, säger han till Göteborgs-Posten.

Vid 12 års ålder fick Waris Majeed ett fotbollsstipendium i en akadmi i Accra.

– Det var tufft att lämna mina föräldrar för kärleken till fotbollen men samtidigt tog det bort lite press på dem, att ha råd med fotbollsskor och sådant, säger han.

BK Häcken upptäckte stortalangen i sin egna världsturnering Gothia Cup. Det var sommaren 2009 som Majeed kom till Göteborg med Hartpury College. Sitt nya liv i Sverige njuter han av.

– Vi tränar, sedan sover jag alltid en, två timmar mitt på dagen och på kvällen går jag oftast och lägger mig vid åtta, nio. Jag är inte lat, men jag sover mycket, säger Majeed till Göteborgs-Posten.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com