Foto: Bildbyrån

Igboananikes höga lönekrav kan stoppa övergång

Publicerad: 2012-03-30 10:25 Allsvenskan

Enligt Expressen har Kennedy Igboananike krävt 100 000 kronor i månaden vid en flytt. Vilket fått GIF Sundsvall och IFK Norrköping att backa.

Djurgårdens IF vill göra sig av med Kennedy Igboananike. Klubbar som IFK Norrköping, Syrianska FC och GIF Sundsvall har visat intresse. 

Men hans skyhöga lönekrav på 100 000 kronor i månaden samt krav på 2 miljoner i sign-on-bonus avskräcker, skriver Expressen.

– Vi vill hitta en lösning där vi kan sälja honom och vi har förstått att vi inte kan optimera det värdet. Det har vi inte lyckats samarbeta om och hitta den lösningen, säger DIF-managern Magnus Pehrsson till tidningen.

– Nu är det bara några dagar kvar av fönstret och det blir en situation där han är Djurgårdsspelare om vi inte hittar en lösning, fortsätter han.

Blir det ingen flytt öppnar Magnus Pehrsson för att plocka upp Kennedy Igboananike i a-truppen igen då han i dagsläget tränar med u-laget.

– Men vi har varit övertygade om att vi ska hitta en lösning där vi säljer Kennedy, säger Pehrsson till Expressen.

GIF Sundsvall bekräftar att de gått vidare, medan Syrianska FC fortfarande kan tänka sig en värvning. Managern Özcan Melkemichel medger att det inte varit några problem att komma överens med DIF.

– Det var några veckor sedan vi pratade nu, men vi kan fortfarande tänka oss att låna honom, säger Melkemichel till Expressen.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com