Foto: Bildbyrån

Officiellt: Ike Fofanah klar för Djurgårdens IF

Publicerad: 2012-03-19 22:29 Allsvenskan

Djurgårdens IF har värvat långtidsskadade 17-åringen Ike Fofanah från FC Kallon. "Det är en väldigt skicklig spelare som kan användas på alla fyra offensiva positioner", säger Magnus Pehrsson.

Djurgårdens IF meddelar på sin officiella hemsida att man gjort klart med Ike Fofanah som ansluter från FC Kallon. 17-åringen är långtidsskadad och ska bedriva sin rehabilitering i den allsvenska klubben.

– Det är en väldigt skicklig spelare som kan användas på alla fyra offensiva positioner i laget. Han är vänsterfotad, väldigt spelintelligent och har en bra fysik. Vi anser att i våra egna led och i svensk fotboll är det väldigt svårt att hitta offensiva spelare med de egenskaper som Fofanah har, säger Magnus Pehrsson.

– Det är ett väldigt bra test av karaktären och samtidigt en bra chans för spelaren att komma in i samhället, fortsätter managern.

Sierra Leones svenske förbundskapten L-O Mattsson har koll på Fofanah.

– Det är en oslipad diamant som kan bli väldigt bra med rätt träning och coachning. Han är född 1994 och har redan vunnit skytteligan i Sierra Leones Premier League, säger han och fortsätter:

– Han har varit med i A-landslagstruppen vid två tillfällen men tyvärr så bröt han nyligen benet i en seriematch. Att han nu får komma till Djurgården och får rehabilitering med helt andra resurser än i Sierra Leone är naturligtvis enbart positivt.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com