Foto: Bildbyrån

Joel Johansson klar för BK Häcken: "Får en kanonkille"

Publicerad: 2012-03-15 11:04 Allsvenskan

Det blir inget Hammarby IF för Joel Johansson. Anfallaren har nu skrivit på för en säsong med BK Häcken.

BK Häcken bekräftar att man gjort klart med Joel Johansson. Anfallaren ansluter utan övergånssumma och man övertar hans nuvarande kontrakt som sträcker sig över säsongen.

– Vi vet att det är en kanonkille som kommer gå bra in i gruppen. Han har dessutom varit grym när han spelat mot oss tidigare, säger sportchefen Sonny Karlsson till Göteborgs-Posten.

Joel Johansson har fått sparsamt med speltid i IF Elfsborg och lånades därför ut till Halmstads BK i höstas. Men Häcken tror på anfallaren.

– Vi fick ganska snabbt bekymmer med Jonas Henriksson och Andres Vasquez på skadelistan och med att Eddie Hernandez lämnar oss för att spela OS-kval med Honduras. Vi var kort om folk på anfallssidan helt enkelt, säger Karlsson till Göteborgs-Posten.

Vidare lämnar brasilianaren Maranhao och återvänder till Cruzeiro. Anledningen är hemlängtan. Något som bekräftas av Sonny Karlsson.

UPPDATERING 11.25: BK Häcken skriver nu på sin officiella hemsida att övergången för Joel Johansson är klar. Det handlar om ett kostnadsfritt lån.

– Det känns väldigt spännande. Jag har varit intresserad av BK Häcken tidigare i min karriär och alltid imponerats av dess organisation. Fotbollsmässigt är det också en klubb som tilltalar mig, säger Joel Johansson.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com