Foto: Bildbyrån

Kennedy Igboananike: "Jag vill inte gå ner i lön"

Publicerad: 2012-03-14 17:05 Allsvenskan


Kennedy Igboananike kan spela ut sitt kontrakt medan spelarfacket tänker träffa Djurgårdens IF.

Djurgårdens IF vill göra sig av med Kennedy Igboananike. Spelarfacket är inkopplats och ärendet kan hamna hos skiljenämnden. Den nigerianske anfallaren kan tänka sig att spela ut sitt kontrakt.

– Pengar är ett problem. Jag kan inte skriva på för ett lag där jag tjänar mindre än vad jag gör hos Djurgården. Jag vill inte gå ner i lön, säger han till fotbollskanalen.se.

Kennedy Igboananike bekräftar att han nobbat flera bud på grund av ekonomin. Men även att Djurgården nobbat ett bud som lockade.

– Nu vet jag inte vad som händer. Vi får vänta månaden ut tills transferfönstret stänger. Men jag vet inte vad de vill göra med mig. Ska jag fortsätta träna med U19 eller kan jag lämna klubben? Jag vet inte vad de vill. Om ingenting händer så kommer jag att lämna som bosman, säger han.

Spelarfackets generalsekreterare Magnus Erlingmark tar inte lätt på situationen och planerar en träff med Djurgården.

– Jag vet ännu inte om det här kommer att gå vidare till skiljenämnden. Vi ska försöka träffa Djurgården först och så får vi se vad som händer efter det. Klubben är villig att prata i alla fall, då får vi se vad det innebär. Vi håller på att titta på ett datum för ett möte, säger Erlingmark till fotbollskanalen.se.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com