Foto: Bildbyrån

AIK sågar Djurgården för behandling av spelare

Publicerad: 2012-03-09 10:16 Allsvenskan


I går berättade Jani Lyyski att Djurgården tvingat ner spelare i U19-laget och förvägrats att äta med sina lagkamrater. Nu får klubben kritik av rivalen AIK.

Kennedy Igboananike och Jani Lyyski berättade igår om hur Djurgårdens IF behandlat spelare som inte längre är önskvärda i klubben, inkusive dem själva.

Den nigerianske anfallaren är i dagsläget förpassat till U19-laget medan den finske mittbacken kände att han hotades om att hamna där. Lyyski gick till hård attack i går.

Nu får Jani Lyyski medhåll från lokalrivalen AIK. Sportchefen Jens T Andersson kritiserar Djurgården.

– Jag har inte insyn i de här fallen, men jag tycker att de gör fel. Det kan i förlängningen leda till att spelare blir mer försiktiga med vilka klubbar de skriver avtal med. Så det är naturligt att det kan slå tillbaka mot dem i nästa läge, säger han till Sportbladet.

Helsingborgs IF och IF Elfsborg ställer sig också frågandes till behandlingen av spelarna.

– Jag kritiserar inte Djurgården, men om vi skulle gjort så, hur skulle vi sedan rekrytera spelare? Det handlar om vårt renommé, säger HIF:s klubbdirektör Paul Myllenberg till Sportbladet.

– Vi är oerhört måna om att hantera människor på rätt sätt. Vi har ledare som aldrig skulle tvinga eller förnedra dem, tillägger Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson.

Menar du att Djurgården har gjort det med Lyyski och Igboananike?

– Nu vet jag inte exakt hur de har agerat, men vi skulle aldrig kasta ner en spelare i u-truppen eller inte låta dem åka med på träningsläger vad som än har hänt. Det är inte vårt sätt att agera. Det är viktigt vad spelare som varit hos oss förmedlar för bild och jag har svårt att se vad man tjänar på att göra folk förbannade eller kränkta, säger Andreasson till Sportbladet.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com