Foto: Bildbyrån

Magnus Erlingmark kritiserar Djurgårdens IF

Publicerad: 2012-03-08 10:01 Allsvenskan


Spelarfackets generalsekreterare Magnus Erlingmark riktar skarp kritik gentemot Djurgårdens behandling av icke önskvärda spelare.

Magnus Erlingmark vill få till ett prejudikat efter Jani Lyyskis berättelse om hur han och andra lagkamrater behandlades i Djurgårdens IF efter beskedet att de inte längre var önskvärda. Men han tror inte att det är vanligt förekommande.

– Nej, det tror jag inte. Men det är illa nog att det händer i enskilda fall, säger spelarfackets generalsekreterare till Sportbladet och fortsätter:

– Vi anser inte att en spelare kan behandlas på det här sättet. Har man ett kontrakt med a-laget ska man inte flyttas ner i u-truppen. Det känns som ett sätt att tvinga bort spelaren. Jag kan förstå att klubben vill göra utrymme för dem man satsar på men det är fortfarande killar som är anställda under en viss tid. Det måste man respektera.

Har någon svensk spelare vänt sig dit i ett sånt här ärende?

– Nej, inte vad jag vet. Det vore bra att få en spelare som ger en första dom. Då har man något att förhålla sig till. Då får man definiera vad ett a-kontrakt och ett u-kontrakt är värt, säger Erlingmark till Sportbladet.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com