Foto: Bildbyrån

Lyyski och Igboananike till attack mot Djurgården

Publicerad: 2012-03-08 09:47 Allsvenskan

Jani Lyyski och Kennedy Igboananike berättar nu om den hemska vintern i Djurgårdens IF sedan det stod klart att de inte är välkomna längre.

Jani Lyyski blev i förra veckan klar för moderklubben IFK Mariehamn. En lättnad för den finske mittbacken - som haft en tuff vinter där han inte längre kände sig välkommen i Djurgårdens IF.

Tillsammans med Kennedy Igboananike, Johan Oremo och Yosif Ayuba fick Lyyski beskedet att de inte längre är önskvärda i klubben.

– Det var hårt att höra, men ändå okej till en början. De sa att jag kunde hitta en ny klubb eller stanna kvar och kämpa, men att de skulle satsa på andra spelare. Det är ett tufft besked, men man får ändå accep­tera det, säger Lyyski till Sportbladet.

Allt blev värre. Igboananike, Lyyski och Ayuba fick senare beskedet att de inte längre fick komma till lagets träningar, trots gällande kontrakt. Oremo blev klar för Gefle IF och hade Lyyski inte skrivit på för Mariehamn hade han hamnat i U19-laget.

– Man är inte välkommen att äta lunch med lagkompisarna. Man tappar den dagliga kontakten med alla, till exempel sjukgymnasterna, du får inte tillgång till samma material och så vidare. Du har ett kontrakt som professionell fotbollsspelare men du har inte möjligheten att utföra ditt jobb på ett professionellt sätt. Flera av killarna i laget har hört av sig och visat sitt stöd, ­säger Lyyski till Sportbladet.

Jani Lyyski går till attack mot Magnus Pehrsson (manager) och Khaled El-Ahmad (chefsscout).

– Ärligt talat är det jävligt lågt av en människa i en chefsposition att göra så. Det är ett horribelt beteende. Att säga: ”Vi gillar dig, du sköter dig alltid, du gnäller aldrig – men hittar du inte en ny klubb så skickar vi dig till U19-laget”. Jag ser det mer ­eller mindre som ett hot, att de vill tvinga bort dig från klubben till varje pris. Nu hittade jag en ny klubb som jag ville till, men för alla är det inte så lätt. De första alterna­tiven som dök upp för mig var inte intressanta, men man pressas till att lämna klubben. Jag tycker för jävla synd om Ayuba som måste gå igenom det här.

Kennedy Igboananike är numera förpassad till U-laget.

– Jag vet inte varför de har bestämt så. Jag har ett a-lagskontrakt, inte ett u-lagskontrakt. Det kan inte vara okej att göra på det här sättet. Det kan aldrig vara okej, säger han till Sportbladet.

Den nigerianske anfallaren medger att han inte har någon kontakt med Magnus Pehrsson. I dagslägget är Igboananike inte nära någon ny klubb.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com