Foto: Privat bild

Bryan Massa till England - för att träna med Nike Academy

Publicerad: 2012-02-15 14:30 Division 1


Bryan Massa åker imorgon till England för att under tre veckors tid träna med Nike Academy. "Man får möjlighet att visa upp sig för klubbar där", säger han till fotbolltransfers.com.

Ifjol deltog 75 000 ungdomar i en internationell fotbollstävling. 100 gick sedan vidare till uttagningarna i London, där åtta spelare skulle få kontrakt med Nike Academy.

"The Chance" anordnas av det amerikanska sportföretaget Nike. Spelarna som kontrakteras får möjlighet att träna med professionella ledare och spela matcher runtom i Europa.

Bryan Massa, 20, visade upp sig i London förra året men fick åka hem efter en vecka. Igår var Nike Academy i Sverige för att möta Djurgårdens U21-lag. Innan matchen fick Massa en inbjudan från Nike.

– De har bjudit över mig till England. Nu när jag får en andra chans så tar jag den. Det är ett bra skyltfönster, de spelar exempelvis mot lag som Arsenal och Inter, säger Bryan Massa till fotbolltransfers.com.

– Man får möjligheten att visa upp sig för klubbar i främst England. Jag åker dit på torsdag och ska träna och spela i tre veckor. Sedan får man se om man blir upplockad av något engelskt lag. Samtidigt blir det oavsett en grym upplevelse.

20-åringen gjorde elva mål för Väsby United under 2011. Han är nu fri att lämna division 1-klubben och har redan fått ett kontraktsförslag från AIK samt provtränat med Ljungskile.

– Jag har inte stängt dörren för svenska klubbar. Jag tar det som det kommer. Jag ska dit i tre veckor, får se vad som händer.

Nike Academy använder sig av flera välkända spelare och tränare i utbildningen. Arsene Wenger och Giovanni van Bronckhorst är två som varit delaktiga.

Laget består av 23 stycken U20-spelare som tränar och spelar i England. Alla spelare som har kontrakt är heltidsproffs.

– Jag blev jätteglad när jag fick nyheten. Min dröm är att få spela i England. Jag var och provtränade med Nottingham när jag var 15, så att få den här chansen är riktigt kul, säger Massa till fotbolltransfers.com.

– Jag förlorar inget på att åka dit och visa upp mig. Sedan får man se om det blir så att man fortsätter i akademilaget eller kommer hem till Sverige, avslutar han.

 

Jakob Celik
jakob.celik@fotbolltransfers.com