Väsby United.
Foto: Bildbyrån

Väsby United klarar sig undan konkurs - tack vare Sundsvall

Publicerad: 2012-01-25 13:31 Division 1

Igår kom beslutet från domstolen – det blir ingen konkurs för Väsby United. Klubben har fått in pengar från GIF Sundsvall gällande en tidigare spelarövergång och lever vidare ett tag till.

Med flera miljoner i skulder såg det länge ut som att Väsby United skulle gå i konkurs. Framförallt när AIK för ett par veckor sedan valde att avbryta samarbetet. Men division 1-klubben lever vidare. I alla fall ett tag till.

– Det var förhandling igår, men det avskrevs, så det blev ingen konkurs, meddelar Attunda Tingsrätt för fotbolltransfers.com.

En av anledningarna till att Tingsrätten avskrivit ärendet är att Väsby United har fått in mer pengar på sistone. Bland annat från Fredrik Holsters övergång till GIF Sundsvall. Han lämnade klubben redan sommaren 2010.

– Vi har fått in lite pengar från bland annat GIF Sundsvall för en spelarövergång. Vi har löst det kortsiktigt. Vi jobbar vidare med Väsby United. Mer än så kan jag inte säga för närvarande, säger Väsbys ordförande Peter Örmin till fotbolltransfers.com.

Enligt uppgifter till fotbolltransfers.com rör det sig om 300 000 kronor som GIF Sundsvall nu betalat in.

Klubben måste dock hitta en långsiktig lösning den närmaste tiden för att klara sig undan helt. Som tidigare rapporterat diskuterar de med andra intressenter om ett samarbete.

Jakob Celik
jakob.celik@fotbolltransfers.com