Foto: Bildbyrån

Stortalangen Eddie Hernandez i BK Häcken för att stanna

Publicerad: 2012-01-25 11:23 Allsvenskan


Den honduranske anfallstalangen Eddie Hernandez, 20, är inlånad fram till sommaren. Men han räknar med att stanna i BK Häcken - som har en köpoption. "Det är min önskan", säger han.

I en intervju på klubbens officiella hemsida berättar den eftertraktade anfallaren Eddie Hernadez om sin vilja att stanna i BK Häcken långsiktigt.

– Jag är här för lära mig fotbollen i Europa och samtidigt kunna bidra med mina kvalitéer. Det är egentligen inte så stor skillnad mellan svensk fotboll och fotbollen hemma i Honduras. Det som skiljer är språket, rutiner och upplägg. Men annars är spelet nästan likadant, säger han.

– Min önskan är att göra det bästa av situationen och visa vem jag verkligen är och går för. Jag vill visa tränaren, ledningen och fansen att jag är att räkna med för att så småningom kunna få ett längre kontrakt. Jag är här för att stanna, fortsätter Hernandez.

Känner du dig bekväm i spelsystemet som ensam forward?

– Jo, i Honduras fick jag spela mycket själv längst fram. Där borta är det svårare för där måste jag markera många olika spelare i backlinjen vid olika situationer medan här behöver jag bara tänka på en spelare. Det ger mig lite mer frihet och mer kraft när jag ska anfalla.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com