Foto: Bildbyrån

Utsikten och Enköping värvar - provspelare i Sandviken

Publicerad: 2012-01-21 13:38 Division 1

Enköpings SK har gjort klart med Adem Küçükgöl, medan Utsiktens BK har värvat Erik Svensson. Sandvikens IF testar spelare från Örebro SK och Mjällby AIF.

Yttermittfältaren Adem Küçükgöl, med ett förflutet i Hammarby IF och IF Brommapojkarna, kommer närmast från Konyaspor. 22-åringen har undertecknat ett tvåårskontrakt med Enköpings SK.

– Adem Küçükgöl är en värvning vi självklart är nöjda med. En spännande spelare som trots sin unga ålder har god rutin och fortfarande är utvecklingsbar, vilket stämmer väldigt bra överens med de preferenser vi ser till i vår spelarrekryteringsprocess säger Fabian Fredriksson till klubbens hemsida.

---

Fler division 1-klubbar har värvat. Utsiktens BK har gjort klart med mittfältaren Erik Svensson, 23, från Gunnilse IS. Kontraktet gäller till 2014.

– Erik passar perfekt in i den profil vi haft som utgångspunkt när det gäller nyförvärv 2012. Han har en bra erfarenhet av fotboll på den här nivån, rätt ålder för vår trupp och är en karaktärsspelare som blir en rejäl förstärkning, säger tränaren John Dohlsten till Utsiktens hemsida.

---

Östersunds FK har förlängt med 23-årige mittbacken Christoffer Fryklund. Han har skrivit på för ytterligare ett år, enligt klubbens hemsida.

---

Sandvikens IF testar Gustav Källman från Örebro SK och Andreas Johansson från Mjällby AIF.

– Båda tillhör ju allsvenska klubbar och har fått träna regelbundet med ÖSK och Mjällby. Klart vi har kollat upp båda som får väldigt goda vitsord, säger tränaren Tony Andersson till GD.se.

Även Adnan Ajrovic från Husqvarna FF ska provträna med dem. Samtidigt kan engelsmannen Jack Sharples och amerikanen Andrew Stadler återvända till klubben. Båda spelade för klubben under 2011, skriver GD.se.

---

Calle Svensson har förlängt med IK Sleipner. Vänsterbackens nya avtal gäller i två år.

– Det känns jäkligt bra att fortsätta i Sleipner. Vi börjar få den kontinuitet i laget som vi efterlyst och med något till nyförvärv så känns truppen riktigt bra. Vi har fått behålla lite etablerade spelare och så har vi några yngre förmågor som kan ta några kliv framåt i utvecklingen, säger han till klubbens hemsida.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com