FOTBOLLTRANSFERS.COM AVSLÖJAR
Foto: Bildbyrån

Dansk klubb in i jakten på Magnus Eriksson

Publicerad: 2012-01-11 20:10 Allsvenskan

Enligt uppgifter till fotbolltransfers.com har även en dansk klubb visat intresse för Magnus Eriksson. Åtvidabergs FF förnekar samtidigt nivån på budet från norska Haugesund.

Magnus Eriksson har dragit till sig intresse från flera håll efter sin succésäsong i Superettan med Åtvidabergs FF. 21-åringen gjorde 15 mål och fem assist under fjolåret.

Anfallaren har tidigare berättat för fotbolltransfers.com att han hört att klubbar som Helsingborgs IF, Örebro SK, Djurgårdens IF och BK Häcken följt honom under säsongen.

Det enda konkreta intresset har än så länge kommit från Norge. FK Haugesund har lagt bud vid två tillfällen men fått nobben båda gångerna. Corren uppgav igår att det senaste budet uppgick till närmare två miljoner kronor.

– Det stämmer inte. Vill inte gå in på hur mycket det handlade om, men två miljoner kronor stämmer inte, säger sportchefen Mats Karlsson till fotbolltransfers.com och fortsätter:

– Det var inte tillräckligt bra. Skulle vi gå ut och köpa en motsvarande fanns det inte chans att hitta någon för de pengarna. Vi tycker att Magnus är en väldigt bra spelare och då måste vi kunna ersätta honom om han lämnar. Vi har som målsättning att hänga kvar i Allsvenskan.

Men nu jagas Åtvidabergsstjärnan av ytterligare en klubb. Agenten Per Jonsson medger att det finns intresse, men vill inte avslöja vilken klubb det handlar om.

– Klubbar har hört sig för, men att komma med konkreta bud är en annan sak. Men det finns en klubb till som ligger på. Vi får se vad Magnus vill, säger Jonsson till fotbolltransfers.com.

Från vilket land?

– Det är en utländsk. Skandinavisk, säger agenten.

Enligt uppgifter till fotbolltransfers.com kommer intresset från Danmark. Åtvidabergs sportchef Mats Karlsson har dock inte pratat med någon annan än Haugesund.

– Nej, det är ingen mer som har ringt förutom dem. Jag har inte hört om andra. Jag har inte heller pratat med Haugesund sedan vi svarade på budet i december, säger han.

Agenten stänger inte dörren för varken Haugesund eller andra klubbar, inte heller för en fortsättning i Åtvidaberg.

Magnus Eriksson har ett år kvar på kontraktet och har tidigare bekräftat att han diskuterar en förlängning. För att skriva på ett nytt avtal vill han få in utköpsklausul för att inte bli allt för låst.

– Vår förhoppning är att förlänga med Magnus. Vi har lämnat ett förslag som ska vara bra för båda. Magnus är en fantastisk bra kille, avslutar sportchefen.

Jakob Celik
jakob.celik@fotbolltransfers.com