Daniel Nordmark.
Foto: Bildbyrån

Officiellt: Nordmark och Uronen klara för Helsingborg

Publicerad: 2012-01-02 19:05 Allsvenskan


De skulle presenteras i morgon. Men Helsingborgs IF bekräftar redan nu att man gjort klart med Daniel Nordmark och Jere Uronen. De ansluter från IF Elfsborg och TPS Åbo.

Helsingborgs IF meddelar på sin officiella hemsida att man gjort klart med Daniel Nordmark och Jere Uronen.

– Jag vill vinna titlar och man verkar veta hur man gör här nere i Helsingborg. Och just nu vill jag bara komma igång med alla förberedelser inför nästa säsong, säger Nordmark.

23-årige mittfältaren Daniel Nordmark ansluter närmast från IF Elfsborg - som han lämnade nyligen som bosman.

– Jag vet att jag kommit till ett bättre lag. Vi hade alltid svårt mot HIF och förlorade oftast. Jag känner till de flesta i truppen. HIF har många spelare som sticker ut, jag skulle kunna räkna upp nästan alla spelarna, säger han.

Nordmark har skrivit på för tre år. Sportchefen Jesper Jansson är mycket nöjd med värvningen.

– Han är en mittfältare som kan beklä alla positionerna på ett mittfält med ett bra passningsspel, spelförståelse och arbetskapacitet, säger han.

Agenten till Daniel Nordmark om övergången:

– Det här är ett mycket bra val av Daniel. Jag har haft kontakt med Jesper Jansson från och till sedan i somras och när väl HIF bestämde sig så har det gått snabbt, säger Martin Klette till Wagnsson Sports & Entertainment och fortsätter:

– Att HIF skall spela europeiskt cupspel har haft stor betydelse för Daniels klubbval eftersom han har ambitionen att komma utomlands så småningom. De andra allsvenska klubbarna som har velat ha hans signatur har inte kunnat erbjuda detta.

17-årige vänsterbacken Jere Uronen ansluter närmast från finska TPS Åbo och är en spelare för framtiden.

HIF vann dragkampen om talangen med bland annat Bayern München. Hur långt kontrakt finnen har skrivit framgår inte.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com