Foto: Bildbyrån

Officiellt: Adis "Baggio" Husidic klar för Hammarby IF

Publicerad: 2011-12-23 15:49 Superettan

Hammarby bekräftar på sin hemsida att de har gjort klart med mittfältaren Adis "Baggio" Husidic. 23-åringen kommer närmast från den amerikanska ligan och har skrivit på för två år.

Fotbolltransfers.com rapporterade redan i onsdags att 24-åringen var på väg till Hammarby IF. Nu är övergången officiell.

Adis Husidic har spenderat de tre senaste säsongerna i Chicago Fire. Tidigare i månaden blev han draftad av Colorado Rapids, men han väljer att flytta till Sverige.

- Colorado var första lag att tinga honom men vi agerade snabbt och kom med ett förslag innan han hunnit skriva på någonting där borta. Han tände på möjligheten att spela för Hammarby och är väldigt taggad över att komma till oss, säger Hammarbys sportchef Gustaf Grauers till klubbens hemsida.

Husidic är innermittfältare och kan spela både i en offensiv och defensiv roll. Lagets nye tränare, amerikanen Gregg Berhalter, har bra koll på honom.

- "Baggio" är en spelare med fin spelförståelse och goda tekniska kvaliteter, och han har förmågan att sätta sina lagkamrater i bra lägen med sitt passningsspel, säger han.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com