Foto: Bildbyrån

Officiellt: Karl Svensson klar för Jönköpings Södra

Publicerad: 2011-12-23 14:00 Superettan

Precis som fotbolltransfers.com tidigare idag kunde avslöja så är det mittbacken Karl Svensson som är bomben som Jönköpings Södra presenterar. Det bekräftar IFK Göteborg.

IFK Göteborg meddelar på sin officiella hemsida att man släppt Karl Svensson till Jönköpings Södra - som just nu presenterar mittbacken på en presskonferens, precis som fotbolltransfers.com tidigare avslöjat.

– Vi tackar Kalle för alla de insatser han gjort för IFK Göteborg på och utanför planen och önskar honom stort lycka till i sin nygamla förening, säger sportchefen Håkan Mild.

Det innebär att Karl Svensson återvänder till samma klubb som IFK Göteborg köpte honom i från inför säsongen 2003. Kontraktet med J-Södra sträcker sig över tre år.

– Jag är riktigt nöjd över att vara här, det känns mycket roligt. Jag har varit borta i snart nio år och tanken har alltid funnits att återvända till Södra, sen ringer ju Hasse varje år, säger Karl Svensson till J-Södras hemsida och fortsätter:

– Jag känner mig fortfarande ung och att jag har mycket att ge. Jag har upplevt både med och motgång, vilket har gett mig mycket erfarenhet. Jag har lärt mig att alltid vara ödmjuk i alla situationer, det kommer oftast något bra ur allt.

Sportchefen Hans Lindbom är mycket nöjd över värvningen.

– Jag har känt Kalle egentligen sedan högstadiet och jag vet att det är en mycket bra kille med ett stort fotbollskunnande. Jag sa redan då att Kalle skulle gå långt som fotbollsspelare. Han har ett sätt att vara, att tänka som gör att han är en vinnare.

– Sen är det bästa att han inte kommit till oss för att varva ned utan för att varva upp. Kalle utvecklas fortfarande och det är en spelare som tillför vår trupp mycket.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com