Foto: Bildbyrån

Officiellt: Mikael Ishak helt klar för FC Köln

Publicerad: 2011-12-23 10:15 Utlandsproffs


Fotbolltransfers.com avslöjade nyligen att Assyriska FF och FC Köln var överens om Mikael Ishak. Nu är anfallstalangen officiellt klar för Bundesligaklubben. "Det känns fantastiskt kul för oss", säger AFF:s klubbchef.

Assyriska FF meddelar nu på sin officiella hemsida att försäljningen av Mikael Ishak, 18, till tyska 1. FC Köln är slutförd.

– Det har tagit sin tid att komma i mål, det känns fantastiskt kul för oss i Assyriska att se att en av våra killar som spelat i klubben sedan sju års ålder, gå till FC Köln och Bundesliga. Vi är glada för Mickes skull, han har alla förutsättningar att gå väldigt långt i sin karriär, säger klubbchefen Aydin Aho och fortsätter:

– Jag vill tacka Micke för hans insatser i Assyriska, han har varit ett föredöme på och utanför planen. Vi förlorar en nyckelspelare som blir svår att ersätta, men hela Assyriska skall känna en stolthet över Mickes övergång. Jag hoppas att detta sporrar fler ungdomar då det visar att det går att komma långt med hårt arbete och en stark vilja.

Mikael Ishak blir officiellt klar för sin nya klubb 1 januari 2012. Det blev totalt 47 matcher i Superettan för Assyriska FF. Anfallaren gjorde 13 mål.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse. Jag har kämpat hårt för att nå hit och nu får jag sätta upp nya mål. Jag har haft mina två bästa år i livet sedan jag flyttades upp till A-laget i Assyriska. Klubben har trott på mig hela tiden och stöttat mig på och utanför fotbollsplanen. Jag är oerhört tacksam mot Assyriska, ledningen, lagkamraterna och tränarna, säger Ishak.

– Jag tar med mig kärleken till klubben och det är något jag bär med mig livet ut. Ett speciellt tack till Sveriges bästa fans, Zelge Fans, som stöttat och hjälpt mig att ta mig igenom svåra stunder. Ni har alla en speciell plats i mitt hjärta och det vore en dröm att komma tillbaka till Assyriska en dag och avsluta karriären här i Södertälje, fortsätter han.

FC Köln bekräftar också övergången på sin officiella hemsida. Sportchefen Volker Finke tror mycket på sitt nyförvärv.

– Trots sin ringa ålder förfogar Mikael över en stark fysik. Han är tvåfotad, har ett bra skott och har övertygat oss, såväl på provträningen som med sina prestationer i sin klubb och med juniorlandslaget. Ishak är en mycket talangfull framtidsspelare som kommer att ta nästa steg i sin utveckling hos 1. FC Köln, säger han. 

– Redan nästa säsong hade vi inte kunnat betala honom mer eftersom de stora skandinaviska klubbarna har fått upp ögonen för honom. Vi är mycket glada över att han identifierade sig med 1. FC Köln efter provträningen, fortsätter Finke.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com