Paul Myllenberg.
Foto: Bildbyrån

Helsingborg uppges jaga finske talangen Jere Uronen

Publicerad: 2011-12-19 14:06 Allsvenskan

Sportchefen Jesper Jansson jagar nyförvärv i Argentina. Men Helsingborgs IF har ögonen på fler spelarmarknader. Enligt Kvällsposten jagar man 17-årige finske talangen Jere Uronen från TPS Åbo.

Huvudspåret i Argentina uppges vara anfallaren Maximiliano Urruti - som redan gjort fem mål på lika många matcher i den inhemska ligan. Helsingborgs IF tiger om honom men bekräftar att tittar på fler.

– Jag har inga kommentarer till enskilda spelare. Jag vet att det Jesper gör nu är att följa upp det spår han och Reine (Almqvist) fick när de var där för en månad sedan, säger klubbdirektören Paul Myllenberg till Kvällsposten.

– Det rör sig faktiskt om mer än en spelare som vi tittar på. Men Jesper är fortfarande inte klar med alla förhandlingar och diskussioner så resultatet dröjer lite till, fortsätter han.

Myllenberg slår fast att HIF hoppas kunna värva fler än en spelare från Argentina.

– Det kan nog bli flera. Det kan bli en kombination av flera saker, att det blir affär, eller att man bjuder hit någon. När vi går in på en ny marknad vill man ha kontakter som man kan ha glädje av framöver. Det är därför närvaron där nere krävs, säger Myllenberg till HD.se.

Vidare uppger Kvällsposten att klubben jagar finske talangen Jere Uronen från TPS Åbo.

– Det är många spår nu. Vi är i en situation där vi egentligen inte är stressade, men vi ska försöka vara klara till de första veckorna nästa år. Då åker vi på träningsturnering i Algarve och vill gärna ha några nya spelare med oss, säger Myllenberg till tidningen.

17-åringen är redan U21-landslagsman. Sedan tidigare har Helsingborg bekräftat intresse för Daniel Nordmark och Celso Borges.

Fotbolltransfers.com har tidigare också avslöjat att HIF förhandlat med Loret Sadiku från IFK Värnamo.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com