Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

Elias Andersson tillbaka i Djurgården: "Är jättetaggad"

Publicerad: 2022-01-14 15:34 Allsvenskan

Han var utlånad till Mjällby AIF under hösten. Nu är Elias Andersson tillbaka i Djurgårdens IF och ser fram emot kommande säsong.

Djurgårdens IF värvade mittfältaren Elias Andersson, 25, från IK Sirius inför förra säsongen. Det blev bara två allsvenska inhopp fram till sommaren.

Andra halvan av säsongen tillbringade han i Mjällby AIF på lån. Där gjorde Andersson ett mål och två assist på 16 seriematcher.

Nu är 25-åringen tillbaka och tränar med Djurgården.

– Jätteroligt att vara tillbaka och jag är väldigt förväntansfull och taggad på den kommande säsongen, säger Andersson till klubbens officiella hemsida.

Andreas Sandström/Bildbyrån

Mittfältaren betonar att sejouren i Mjällby betydde mycket.

– Jag har först och främst fått tillbaka självförtroendet. Sedan har jag fått 90 minuter i benen nästan hela hösten och det hjälper såklart inför försäsongen som kommer. Så det känns väldigt positivt, säger Andersson.

Andersson är nu inställd på spel i Djurgården den kommande säsongen.

– Jag är jättetaggad och kommer att köra på som fan på försäsongen för att verkligen visa vad jag går för. Sedan hoppas jag att jag får spela så mycket som möjligt. Det jag själv kan påverka ska jag göra till hundra procent och sedan är det upp till Kim och Tolle att avgöra resten, säger han.

David Lind
david@fotbolltransfers.com