Foto: Bildbyrån

Officiellt: Falkenbergs FF värvar Robin Hofsö

Publicerad: 2022-01-13 14:21 Division 1

Robin Hofsö lämnar Landskrona BoIS och Superettan. Anfallaren har skrivit på för Falkenbergs FF.

Falkenbergs FF meddelar på sin officiella hemsida att Robin Hofsö, 27, förstärker truppen inför kommande säsong.

Anfallaren ansluter från Landskrona BoIS och berättar att han hade möjlighet att flytta utomlands.

– Jag hade anbud utomlands, vilket var lite spännande, men Falkenberg kändes bäst. Även om det är division 1 så är det en rolig resa att vara med om och intentionen är ju att gå upp, säger Hofsö till hemsidan och utvecklar:

Jag fick en bra och familjär känsla av klubben när jag var där.

– Livspusslet fungerade bäst, jag kan bo kvar och pendla och träningstiderna verkar okej. Jag fick en bra och familjär känsla av klubben när jag var där och träffade Håkan och David. Jag känner Calle Johansson, så jag frågade vad han tyckte. Han hade bra saker att säga. Det var positivt att få sin egen bild bekräftad.

27-åringen gjorde sex mål och två assist på 26 matcher i Superettan den gångna säsongen.

– Robin har flera års erfarenhet från spel i både superettan och ettan södra och det är en spelare vars egenskaper kommer passa perfekt i Falkenbergs FF. Han är en tuff anfallare med stor arbetskapacitet som tycker om att ta sig in i boxen för att göra mål. Både beträffande spelegenskaper och personlighet kommer Robin bli en bra förstärkning till truppen och vi är väldigt glada över att ha skrivit ett tvåårskontrakt med honom, säger sportchefen David Svensson till hemsidan.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com