Foto: Bildbyrån

Chelsea vill kalla tillbaka Emerson Palmieri

Publicerad: 2022-01-09 16:53 England

Chelsea är på jakt efter ett nytt namn på vänsterbacken då Ben Chilwell blir borta länge på grund av skada. Nu ser lösningen ut att bli Emerson Palmieri, som klubben lånat ut till Olympique Lyon.

Efter att det stått klart att Ben Chilwell, 25, är långtidsskadad har Chelsea varit på jakt efter en ny vänsterback. Det har bland annat ryktats om Lucas Digne (Everton), Nicolas Tagliafico (Ajax) och Theo Hernández (Milan).

I truppen finns i nuläget endast spanjoren Marcos Alonso, 31, som naturligt alternativ på positionen. Dessutom finns Emerson Palmieri, 27, som klubben dock lånat ut till Olympique Lyon.

Nu uppger transferexperten Fabrizio Romano att just Emerson är Chelseas främsta mål. Tidigare nämnda Lucas Digne ska vara svår att lösa då Everton endast är intresserade av en permanent övergång.

Kirsty Wigglesworth/Bildbyrån

Enligt Romano försöker Chelsea nu återkalla den italienske landslagsmannen från låneavtalet med den Lyon. Den franska klubben ska ha nobbat ett första förslag, men Chelsea ska vara redo att betala en kompensation för att avbryta låneavtalet i förtid.

Romano uppger dessutom att tränaren Thomas Tuchel vill ha tillbaka Emerson till klubben.

Jonathan Aronsson Fält