Foto: Bildbyrån

Gheorghe Andronic lämnar IFK Värnamo - går till Degerfors IF - som testar Pontus Jakobsson

Publicerad: 2011-12-17 12:51 Superettan


Mittfältaren Gheorge Andronic, 20, lämnar IFK Värnamo efter bara en säsong. Nu är han klar för seriekonkurrenten Degerfors IF, enligt agenten. Även Pontus Jakobsson är aktuell.

Degerfors IF har tappat bland annat Christophe Lallet och Martin Broberg . Nu har man gjort klart med en förstärkning till mittfältet.

IFK Värnamos ordförande Kaj Larsson har pratat med agenten, som bekräftar att övergången är klar.

– Jag har pratat med hans agent och enligt honom är Gheorghe klar för Degerfors. Jag tror mycket handlar om att han troligtvis ville ha ett ettårskontrakt och vi vill skriva längre avtal med våra spelare med tanke på att vi är ett sådant skyltfönster, säger Larsson till Värnamo Nyheter.

– Han hade en oerhört svår vårsäsong hos oss och vi hjälpte honom på rätt köl. Jag är inte helt säker på att han kommer lyckas i Degerfors. Han måste ha ett självförtroende för att lyckas, fortsätter han.

Gheorge Andronic skrev bara på ett ettårskontrakt när han anlände till IFK Värnamo i februari. Han lämnar därför klubben som bosman. Degerfors vill dock inte erkänna att spelaren är klar än.

– Han har varit jättebra när vi mött honom under året, säger Degerfors Jonas Lindskog, som inte vill bekräfta att det rör sig om moldaven, till Värmlands Folkblad.

– Det är inte klart till hundra procent än, fortsätter han.

Mittfältaren spelade 26 matcher i Superettan i år.

Vidare testar Degerfors unge mittbacken Pontus Jakobsson från Örebro SK Ungdom - som den gångna säsongen av Unibet valdet till bästa försvarare i samtliga division 2-serier.

– En jättelovande spelare med bra vänsterfot och bra fysik. För oss blir det en jättespännande spelare att se, säger Lindskog.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com