Foto: Bildbyrån

Ljungskile SK hotas av konkurs - behöver 750 000

Publicerad: 2011-12-17 12:54 Superettan


Att Ljungskile SK har ekonomiska problem är ingen nyhet. Men nu hotas Superettanklubben av konkurs då man har skulder på 750 000 kronor. Upprustningen och driften av arenan är problemet.

Ljungskile SK har skulder på 750 000 kronor varav 630 000 kronor är en skatteskuld som ska betalas in nästa vecka. Det största problemet är alla kostnader för att uppny alla arenakrav.

– Det är en väldigt tuff situation vi hamnat i på grund av arenakraven. För att få spela i superettan krävs en viss standard och Uddevalla kommun har ingen godkänd arena för superettanspel. Vi äger vår egen arena och det är upprustningen och driften som satt oss i det här tuffa läget, säger ordföranden Anders Wallgren till Sportbladet.

Hemmaarenan Markbygg Arena rustades upp för 10,8 miljoner kronor förra året och till 2014 krävs ytterligare fem miljoner kronor för upprustning då kraven skärps än mer. Nu hotas klubben av konkurs.

– Det här är något alla föreningar i Uddevalla måste diskutera. Ska det finns en spelbar arena som ägs av kommunen eller ska kommunen sponsra elitlagen? Det är för tidigt att säga hur vi ska lösa det men vi kämpar stenhårt och tror att vi har allting klart till nästa vecka. Vi ska ha löst de här 750 000 kronorna som krävs då, säger Wallgren.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com