Foto: Catherine Ivill/Bildbyrån

Andreas Christensen vill ha framtiden klar i januari?

Publicerad: 2021-12-26 14:00 England

Chelseas mittback Andreas Christensen vill ta ett beslut om sin framtid i januari, enligt uppgifter. Dansken kopplas bland annat ihop med en flytt till Barcelona.

Andreas Christensen, 25, sitter på ett utgående kontrakt med Chelsea. Den danske mittbacken har kopplas ihop med klubbar som Barcelona, Bayern München och Juventus.

Barcelona uppges fortfarande vara intresserade av dansken, som kan förhandla fritt med andra klubbar från och med januari. Enligt spanska Sport måste klubben snart ta ett beslut.

Enligt uppgifterna vill Christensen ha sin framtid klar i januari och Barça måste därmed bestämma sig för huvurida de ska erbjuda ett kontraktsförslag eller inte.

Möjligheten att värva Matthijs de Ligt, 22, från Juventus, som även de visat intresse för Christensen, ska försvåra beslutet för den spanska storklubben, enligt uppgifterna.

Albert Gea/Bildbyrån

Det har tidigare rapporterats att Chelsea närmar sig en överenskommelse med mittbacken om ett nytt avtal. Även tränaren Thomas Tuchel har tidigare uttalat sig positivt i frågan.

Christensen har gjort 17 matcher och ett mål för Chelsea under säsongen.

Jonathan Aronsson Fält