Foto: Phil Noble/Bildbyrån

Rangnick tokhyllar Greenwood: "En enorm talang"

Publicerad: 2021-12-09 11:49 England

Manchester Uniteds interimmanager Ralf Rangnick är imponerad av Mason Greenwood och är fast besluten om att utveckla honom ännu mer.

Manchester United spelade 1-1 mot Young Boys i avslutande gruppspelsmatchen i Champions League.

Ralf Rangnick gav många unga spelare chansen när han vilade flera stjärnor. Mason Greenwood, 20, gjorde återigen avtryck och gjorde ett snyggt mål.

– Jag tycker att han i dag (i går) inte bara visade kvaliteten med det vackra målet, utan det var också lysande hur han skapade chansen för Juan Mata. Han är en enorm talang - vänsterfot, högerfot, bra med bollen, säger Rangnick enligt Daily Mirror och fortsätter:

Naomi Baker/Bildbyrån

– Även sättet som han förberedde målet för Fred i söndags, så det handlar om kontinuitet. Han måste utvecklas fysiskt men tekniskt är han en stor spelare för sin ålder. Mitt jobb är att utveckla honom, att göra en atlet av honom och om han lyckas med det kan han bli en regelbunden startspelare för den här klubben.

Rangnick gillar Greenwoods flexibiltet.

– Jag tycker att Mason är mer av en 9,5:a. Han kan spela som anfallare, han kan också komma från kanten, han kan spela tillsammans med en annan anfallare och han är väldigt teknisk, säger tysken.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com