Foto: Krister Andersson/Bildbyrån

Stefan Billborn: "Jag har pratat med Örebro"

Publicerad: 2021-12-09 11:36 Superettan

Hammarbys tidigare tränare Stefan Billborn pekas ut som Örebros förstaval inför nästa säsong. Nu bekräftar han att det förs en dialog.

Örebro SK har ännu inte gjort klart med en huvudtränare inför 2022. Kontraktet med Marcus Lantz löper ut.

Nerikes Allehanda uppgav nyligen att Christian Järdler och Pelle Olsson är aktuella, men att Stefan Billborn toppar önskelistan.

I en intervju med Nerikes Allehanda uttalar sig nu Billborn, som fick sparken från Hammarby IF i somras, om framtiden.

– Jag vill såklart jobba med fotboll så fort som möjligt igen. Det kliar i både fingrarna och fötterna. Så är det. Jag har knappt haft semester på tio år då känns det konstigt att vara ledig i ett halvår. Egentligen handlar det om att jobba med elitfotboll. Men jag ser mig mer som en tränare som bygger någonting än någon som räddar. Jag är ingen brandsläckningstränare, om jag ska göra någon form av självanalys, säger han.

Johan Bernström/Bildbyrån

Billborn bemöter uppgifterna om Örebro.

– Ja, jag har varit i kontakt med ÖSK. Det är ingen hemlighet att jag har pratat med dem men det är inget som är klart eller så, säger han till Nerikes Allehanda.

Örebro har som bekant degraderats från Allsvenskan, men Billborn tror att man har goda chanser att ta sig tillbaka snabbt. Han är även tydlig med att andra klubbar visat intresse.

– Anbud ska jag inte säga att jag har från någon. Det är klart att jag har pratat med klubbar men för mig har det inte känts hundra procent rätt. För mig är det viktigt att det känns rätt och att det är utvecklande. Jag kommer inte att förhasta mig. Ibland måste man vara snabb för att det är kris men i Sverige just nu drar man inte igång förrän i början av januari så i fotbollsmått så är det ingen stress, säger Billborn till Nerikes Allehanda.

Så här långt har spelat som Kevin Wright, Agon Mehmeti och Michael Almebäck lämnat ÖSK, medan Nordin Gerzic lagt skorna på hyllan.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com