Foto: Andreas Sandström/Bildbyrån

SönderjyskE uppges vilja värva Joseph Colley

Publicerad: 2021-12-09 09:14 Allsvenskan

Joseph Colley är snart tillgänglig som bosman då Chievo gått i konkurs. Det är dock inte säkert mittbacken stannar i IK Sirius. Han jagas av danska SönderjyskE, enligt Fotbolldirekt.se.

IK Sirius lånade Joseph Colley, 22, från Chievo inför säsongen. Den italienska klubben gick dock i konkurs tidigare under åren.

Sirius sportchef Ola Andersson har tidigare berättat att det inte längre finns någon motpart gällande låneavtalet.

Det innebär att Colley blir en fri spelare när låneavtalet löper ut den 15 december.

– Det är såklart tråkigt för dem (Chievo) att det hände. Men det är samtidigt en bra situation för mig. Det var tufft för mig när jag var där, och det är en svår klubb att förhandla med. Nu när de är utanför bilden har det på ett sätt blivit bra för mig, säger han till Fotbolldirekt.se.

22-åringen spelade 23 allsvenska matcher den gångna säsongen. Han kan tänka sig en fortsättning i Sirius.

Jag kom till Sirius i mars och sedan dess har det verkligen känts som hemma.

– Absolut. Jag håller alla dörrar öppna. Jag kom till Sirius i mars och sedan dess har det verkligen känts som hemma. De har tagit in mig väldigt väl och jag har växt som människa och spelare, säger Colley till Fotbolldirekt.se.

Enligt Fotbolldirekt.se finns det intresse från utlandet. SönderjyskE är en av klubbarna som fått upp ögonen för Colley, enligt sajten. Mittbacken är medveten om att det finns intresse, även om han inte nämner någon specifik klubb.

Det är alltid kul att få höra att andra klubbar är intresserade.

– Ja, jag har hört det. Men jag har bara velat fokusera på säsongen med Sirius. Det är alltid kul att få höra att andra klubbar är intresserade. Det är ett kvitto på att man gjort någonting bra, säger Colley till Fotbolldirekt.se.

David Lind
david@fotbolltransfers.com