Foto: Bildbyrån

Helsingborg jagar också Borges - Nordmark närmar sig

Publicerad: 2011-12-14 09:55 Allsvenskan

AIK kan snuvas på den costaricanske landslagsmannen Celso Borges. Tillsammans med Daniel Nordmark finns han högst upp på Helsingborgs önskelista. Sportchefen Jesper Jansson bekräftar intresset.

AIK har visat konkret intresse för kontraktslöse playmakern Celso Borges - som den gångna säsongen tillhörde norska Fredrikstad. Men nu får de konkurrens av Helsingborgs IF.

– Jag ser Celso Borges som mer av en släpande anfallare. Jag har haft koll på honom länge. Vi få se vart det hamnar, vi har haft lite löst prat med honom, säger sportchefen Jesper Jansson till HD.se.

Är det en latinamerikansk ersättare till Rasmus Jönsson?

– Kanske den positionen, men det är en helt annan spelartyp. Han är fysiskt större, säger Jansson.

23-årige Borges är het bland belgiska och österrikiska klubbar också och hans agent har tidigare slagit fast att prioritet är att hitta en klubb utanför Skandinavien.

Vad gäller Daniel Nordmark - som nyligen lämnade IF Elfsborg - har HIF kommit en bit längre.

– Vi har en dialog med honom och jag tror att han är positiv till att komma hit, säger Jansson till HD.se.

Vad gäller spekulationerna om att Helsingborg jagar IFK Norrköpings mittfältare Astrit Ajdarevic förnekar sportchefen uppgifterna.

– Visst är han en duktig fotbollsspelare, jag såg honom redan som spelare i Falkenberg. Men han är inte på mitt block i alla fall, inte på någon sida. Vi har inte hört oss för och vi tänker inte värva honom, säger Jesper Jansson till HD.se.

Slutligen förs ingen dialog med Rade Prica i dagsläget.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com