Foto: Craig Brough/Bildbyrån

Uppgifter: Lucas Digne i konflikt med Rafael Benitez

Publicerad: 2021-12-08 20:20 England

Lucas Digne är en nyckelspelare som vänsterback i Everton. Nu uppges fransmannen, som inte fanns med i truppen i senaste matchen, vara i konflikt med tränaren Rafael Benitez

Lucas Digne, 28, fanns inte med i truppen när Everton slog Arsenal med 2–1 i Premier League på måndagen.

Den franske landslagsmannen, som annars varit given som vänsterback, ska ha petats från matchtruppen av tränaren Rafael Benitez.

Enligt spanska Diario AS handlar det om en konflikt mellan tränaren och vänsterbacken, vilket ska ha utspelat sig inför resten av truppen före matchen.

Peter Nicholls/Bildbyrån

Uppgifterna gör gällande att Digne inte ska vara nöjd med sin nya, mer defensiva roll under den spanske tränaren. Rapporterna spär på rykten om en eventuell flytt för 28-åringen, åtminstone om den hårt kritiserade Benitez blir kvar på sin post.

Istället blev det engelsmannen Ben Godfrey, 23, som fick chansen som vänsterback - ett lyckat drag då Everton gick vinnande från matchen.

Lucas Digne kom till Everton sommaren 2018 och har sedan dess gjort 127 matcher och sex mål för den engelska klubben. Fransmannen har tidigare spelat för bland annat Barcelona och Paris Saint-Germain.

Jonathan Aronsson Fält