Foto: Bernadett Szabo/Bildbyrån

Efter succéveckan - Origi jämförs med Solskjaer och Chicharito

Publicerad: 2021-12-08 19:30 England

Divock Origi har haft en supervecka för Liverpool. Avgörande mål i Premier League följdes upp av detsamma i Champions League. Nu hyllas han av rivalernas mittbacksikon.

Divock Origi, 26, avgjorde helgens match i Premier League när Liverpool slog Wolverhampton med 1–0. På tisdagen slog belgaren till igen, mot Milan i Champions League.

Anfallaren, som ofta gör viktiga mål men har svårt att få speltid, hyllas nu av den förre mittbacken Rio Ferdinand, som jämför med två av sina tidigare lagkamrater i rivalen Manchester United.

– Jag har spelat med spelare som har gjort det han gör när han kommer in från bänken. Chicharito, Ole Gunnar Solskjaer, säger Ferdinand till BT Sport enligt Liverpool Echo.

Javier "Chicharito" Hernández spelade för United mellan 2010 och 2015. Ole Gunnar Solskjaer, som nyligen fick sparken som tränare för klubben, representerade klubben som spelare mellan 1996 och 2007.

Bildbyrån

– De uppskattas så mycket av truppen, alla älskar spelare som de eftersom du behöver dem - de är så viktiga om du ska vinna flera titlar på en säsong, säger Ferdinand och fortsätter:

Komma in från bänken och göra skillnad.

– Du behöver spelare som kan komma in från bänken och göra skillnad.

Origi har gjort 40 mål på 167 matcher för den engelska storklubben sedan debuten 2015. 

Jonathan Aronsson Fält