Foto: Bildbyrån

Officiellt: Klubbdirektören lämnar IFK Norrköping

Publicerad: 2021-12-08 19:20 Allsvenskan

IFK Norrköping går skilda vägar med klubbdirektören Magnus Karlsson efter att uppgifter om bokföringsbrott kommit fram i förra veckan.

Förra veckan kom uppgifter om att Magnus Karlsson, klubbdirektör i IFK Norrköping, tilldelats ett strafföreläggande. Karlsson har erkänkt sig skyldig till tre fall av bokföringsbrott. 

IFK Norrköping pausade Karlssons anställning dagen därpå och nu står det klart att klubbdirektören lämnar IFK Norrköping. Det bekräftar den allsvenska klubben på sin officiella hemsida.

– Med anledning av det strafföreläggande jag mottog, och accepterade, förra veckan har min historik runt ett bolag jag drivit hamnat i fokus på ett sätt som inte gynnar IFK Norrköping. För mig är IFK Norrköpings välmående, nu och framöver, av största vikt och föreningen behöver få fokusera på rätt saker. I samråd med styrelsen har vi kommit överens om att jag lämnar mitt uppdrag i IFK Norrköping, säger Karlsson själv till hemsidan.

IFK Norrköping slutade på en sjunde plats i Allsvenskan. Den allsvenska klubben söker nu en ny klubbdirektör.

– Styrelsen och "Munken" (Magnus Karlsson) har tagit ett gemensamt beslut om att det är bäst för alla parter att han kliver åt sidan. Det beror på det som har kommit fram förra veckan och att vi sedan har tittat vidare på det här, säger Sakarias Mårdh till Norrköpings Tidningar.

Jonathan Aronsson Fält