Foto: Bildbyrån

Officiellt: Benjamin Kinnunen Nassiri tar över Umeå FC

Publicerad: 2021-12-07 20:15 Division 1

Umeå FC har gjort klart med en ny huvudtränare. Benjamin Kinnunen Nassiri har signerat ett kontrakt över 2023 med option på ett år.

Umeå FC meddelar på sin officiella hemsida att Benjamin Kinnunen Nassiri ansluter från Team TG.

– Jag kände en bit på den nuvarande säsongen att det skulle bli mitt sista år i Team TG, jag ville se om det dök upp nått nytt och få komma till en ny organisation med nya målsättningar att jobba mot, för att kunna fortsätta utvecklas som tränare, säger Kinnunen Nassiri till hemsidan och fortsätter:

– När Adam (Chennoufi) hörde av sig under förra veckan började tanken om Umeå FC att kittla extremt mycket. Efter att jag hade träffat både Adam och Markus (Wikström), kände jag att det drivet och de visioner som finns i föreningen är något som jag själv triggas extremt mycket av, att skapa elitfotboll i Umeå på herrsidan. Jag vet att det kommer krävas ett hårt jobb av samtliga inblandade, men jag gillar att jobba hårt och ha likasinnade personer runtomkring mig. Jag hade lite andra förfrågningar från klubbar söderöver, men när Umeå FC hörde av sig kändes det som ett självklart steg.

Den nye huvudtränaren har skrivit på för två plus ett år. 

– Det känns väldigt glädjande att vi fått med oss Benjamin på vår fortsatta resa mot eliten. Han är en otroligt ambitiös och professionell tränare som spelar utvecklande fotboll för både individen och kollektivet, säger sportchefen Adam Chennoufi till hemsidan.

– Det är en viktig pusselbit inför det fortsatta arbetet inför 2022 där vi för en dialog med både ledare och spelare och vår förhoppning är att vi har fler glädjande nyheter att presentera inom kort, fortsätter han.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com