Foto: Bildbyrån

Tomasson: "I det avseendet är Malmö FF störst i Skandinavien"

Publicerad: 2021-12-07 11:38 Allsvenskan

Jon Dahl Tomasson har gjort succé i Malmö FF. Den danske tränaren berättar att kravbilden inte bara är att vinna titlar. Samtidigt öppnar han för en flytt.

Malmö FF anlitade Jon Dahl Tomasson som ny huvudtränare inför 2020. Han plockades in från danska landslaget, där han var assisterande förbundskapten.

Den tidigare Milan-anfallaren har nu vunnit två raka SM-guld och lyckats nå ett Champions League-gruppspel.

I en intervju med danska Ekstra Bladet uttalar sig Tomasson om framtiden och sina ambitioner.

– Jag hade stora ambitioner som spelare och jag är samma person, så det har jag även som tränare. Men ambitioner kan vara både att vinna tredje guldet i rad i Sverige eller att prova mig fram i en större klubb i ett större fotbollsland, säger Tomasson till tidningen.

Christoffer Borg Mattisson/Bildbyrån

Tomasson understryker att hans uppdrag inte enbart handlar om att vinna titlar, även om det är en viktig komponent.

– Jag togs in för att vinna titlar för Malmö FF efter två säsonger utan troféer, men också för att utveckla laget, spelstilen, klubben och arbetet med talangerna, säger han till Ekstra Bladet och fortsätter:

Jag anställdes inte bara för att tillhandahålla titlar till a-laget utan också för att hjälpa till med hela klubbens utveckling i internationell riktning.

– Och även om jag är stolt över allt vi åstadkommit på två säsonger med två titlar och Champions League, så kan man alltid bygga vidare, alltid utvecklas, alltid göra allt ännu bättre. Jag anställdes inte bara för att tillhandahålla titlar till a-laget utan också för att hjälpa till med hela klubbens utveckling i internationell riktning.

Malmö FF, FC Köpenhamn och Rosenborg BK nämns ofta bland de största klubbarna i Skandinavien. Tomasson vill dock inte hävda att just MFF är störst.

I Malmö kan vi nog säga att vi är den historiskt sett största klubben med antal ligatitlar och Europameriter.

– Det finns många toppklubbar i Skandinavien, så det vore nonsens att påstå att vi är störst. Men i Malmö kan vi nog säga att vi är den historiskt sett största klubben med antal ligatitlar och Europameriter, säger Tomasson till Ekstra Bladet.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com