Foto: Bildbyrån

Depay uppges vara redo att lyssna på bud

Publicerad: 2021-12-07 10:55 Spanien

Barcelona värvade Memphis Depay i somras. Men anfallaren är inte lika viktig för Xavi som han var för Ronald Koeman. Nu överväger holländaren en flytt, enligt uppgifter.

Memphis Depay, 27, lämnade franska Lyon för spanska Barcelona som bosman inför den här säsongen.

Den holländske landslagsanfallaren har gjort åtta mål och två assist på 20 tävlingsmatcher för Barcelona så här långt.

Depay har på sistone kopplats ihop med Juventus och Roma efter rapporter om att Barcelona är redo att sälja honom för att finansiera värvningarna man vill göra.

Nu skriver katalanska El Nacional att Depay inte känner samma förtroende från Xavi som han fick från Ronald Koeman, trots att han startar varje match.

Albert Gea/Bildbyrån

I dagsläget har Depay ingen vidare konkurrens i rollen som "nia", men han är medveten om att Xavi jobbar på att plocka in en ny anfallare.

Depay och hans repreentanter sägs vara redo att lyssna på de bud som inkommer, vid det fall spelarens roll förändras i Barça.

Presidenten Joan Laporta drömmer fortfarande om Borussia Dortmunds skyttekung Erling Håland. Men 21-åringen jagas av många storklubbar - som kan erbjuda mer pengar än Barça.

Depays kontrakt sträcker sig till sommaren 2023, så Barça behöver sälja honom efter säsongen om man vill få till en någorlunda bra försäljning.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com