Foto: Phil Noble/Bildbyrån

Neville: "Rangnick har tillfört ordning"

Publicerad: 2021-12-07 10:04 England

Ralf Rangnick har bara hunnit leda Manchester United i en match. Men redan nu ser Gary Neville förändringar, som han gillar.

Michael Carrick ledde Manchester United i tre matcher efter att Ole Gunnar Solskjaer fick sparken. Nu är det Ralf Rangnick som styr skutan.

Tysken fick se sitt lag vinna med 1-0 mot Crystal Palace i debuten på Old Trafford. Gary Neville gillar det han hittills sett av Rangnick.

– Jag njöt verkligen av matchen. Var det praktfull fotboll? Var Manchester United i sitt absolut bästa slag under sin sista timme? Det var en kamp ibland. Den första halvtimmen var de helt fantastiska. Den sista timmen fick de jobbet gjort. Jag kom ut direkt efter matchen och tänkte vilka fantastiska 30 minuter det var. Det är vad vi vill se från Ralf Rangnick i Manchester United. Det är vad Manchester United-spelarna kommer att vilja se. Under den senaste timmen kom de precis över linjen, de tröttnade lite, säger han till Sky Sports och fortsätter:

Dave Winter/Bildbyrån

– Men jag satt faktiskt ner idag och jag respekterade den sista timmen mer än de första 30. Han hade 48 timmar på sig att träna sitt lag, 48 timmar på sig att vara med sina spelare. Vi har alla ägnat de senaste sex eller sju veckorna åt att säga att Manchester United har varit en röra defensivt. De hade inte hållit nollan på 16 matcher, släppt in mål som du inte skulle tro, blivit misshandlade hemma av Liverpool och Man City. Vad Ralf Rangnick skulle ha velat var ordning och reda. Ordning i prestationen. Jag tycker att vi fick det.

Neville betonar att han omedelbart kunde se förändringar i det defensiva arbetet.

– Manchester United hade släppt till i snitt 15 skott per match den här säsongen. Det var åtta mot Palace. Fem på mål den här säsongen. Endast två mot Palace, säger han och fortsätter:

– En stor sak är att det i genomsnitt såg ut som att lagen skulle göra 1,6 mål per match mot United. Du har stora problem om du släpper in två mål i en match. Mindre än ett i går. De var mer konkurrenskraftiga, mer tacklingar, fler dueller.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com